Foto: SVT

Ung person hittad medvetslös i gångtunnel

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt under onsdagsmorgonen hittades en ung person medvetslös i gångtunneln under Järnvägsleden i Ursviken utanför Skellefteå. Polisen misstänker att personen har utsatts för brott och spärrade av ett stort område vid gångtunneln.

Det är ett stort område i närheten av matbutiken Konsum som spärrades av under förmiddagen för undersökning. Polisens tekniker har varit på platsen och de kommer eventuellt att komma tillbaka en gång till.

– Då vi ännu inte vet vad som har hänt och vill undersöka platsen tar vi till och spärrar av ett stort område, säger Mattias Hållström, yttre befäl vid Skellefteåpolisen.

LÄS MER: Polisen uttalar sig om dramat i gångtunneln

Polisen har för SVT:s reporter på plats bekräftat att en person tidigt under onsdagsmorgonen fördes med ambulans från platsen. Polisen misstänker att personen utsatts för ett brott.

– Vi misstänker brott, men det är ännu oklart i nuläget, säger Mattias Hållström.

Foto: SVT

Enligt vittnen på platsen som SVT:s reporter talat så hämtades personen med ambulans vid 04-05-tiden på onsdagsmorgonen. Men det dröjde till 10-tiden på förmiddagen innan polisen kom och spärrade av platsen.

– De berättade också att en granne hade gått igenom tunneln vid 09-tiden, men sedan inte kunnat gå tillbaka samma väg, säger Patrik Samuelsson, SVT:s reporter på plats.

Polisen vill inte kommentera om det är allmänheten eller någon annan som larmat om den medvetslösa personen i gångtunneln.

– Jag kommer inte att kommentera något mer just nu. Vi är på plats och arbetar med ärendet, säger Marie Andersson.

Foto: SVT

Enligt Patrik Samuelsson, SVT:s reporter på plats, var flera poliser på platsen. De pratade med varandra i kommunikationsradio, men fortsätter till media och allmänheten att vara förtegna om vad som hänt. Dock så säger de att förundersökningen är inledd och att det just nu hålls förhör. Om det är med vittnen, misstänkt gärningsman eller målsägande kan de inte gå in på i nuläget.

Skadeläget på personen som fördes från platsen är oklart då man vid Skellefteå lasarett inte vill uttala sig om det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.