Foto: Susanna Bergström, SLU

SLU storsatsar på älgkunskap

Publicerad

I samband med med den Stora Älgvandringen på SVT nu börjat sina sändningar drar även Sveriges lantbruksuniversitet igång sin egen kunskapssatsning på samma tema.

– När intresset för älgar är så stort vill vi självklart passa på att dela med oss av den kunskap vi har om dessa fantastiska djur och dess samspel med oss människor, säger Göran Ericsson, professor i viltekologi vid SLU i Umeå.

Både i sociala medier och på sin webbsida, drar Sveriges lantbruksuniversitet i gång en kunskapssatsning som ska ge en större inblick i samspelet . Varje dag kommer det dyka upp kunskap om älg i olika former.

– Vi kommer att bjuda på allt ifrån filmer från fältarbetet, nyheter från senaste forskningen till kuriosa och tillbakablickar på älgen i historien, säger Susanna Bergström, kommunikatör vid SLU som planerat satsningen tillsammans med flera av forskarna, i ett pressmeddelande.

Älgforskningen vid SLU fokuserar på samspelet mellan älg, miljö och människa. Kunskap om älgars rörelsemönster, biologi, fysiologi och liv i största allmänhet tas fram.

– Vi tar fram kunskap för att se till att älgar och människor på bästa sätt kan leva tillsammans, säger Göran Ericsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.