Under helgen avgörs discgolf SM i Umeå Foto: SVT

SM i discgolf avgörs i Umeå i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen kommer Sverige eliten i discgolf att göra upp på Mariehemsängarna och I20-banan i Umeå. Tävlingen kommer att vara coronaanpassad och det kommer aldrig att vara mer än 50 personer samtidigt på banan.

Banan på Mariehemsängarna är den vanliga slingan men några förändringar. På I20-banan har man inför SM skapat nya hål eller modifierat gamla till en mer utmanade bandragning.

144 deltagare kommer det att spela sammanlagt fem rundor. Flera olika klasser så som dam, herr, +40, +50 och juniorklasser kommer att tävla under dagarna. Och att få allt att gå ihop har inte varit helt enkelt.

– Det har lagts ner några 100 timmar av frivilliga i klubben för att lösa logistiken, röja sly och klippa gräs inför tävlingen, säger David Viklund på Umeå discgolf club.

Tävling utan publik

Under kvällen skriver Svenska Discgolfförbundet på sociala medier att obehöriga personer inte får vistas på banan och att tävlingen sker utan publik:

”Vi måste också betona vikten av att inga obehöriga rör sig på banan. Vi måste alla hjälpas åt att säga till personer som rör sig i området att tävling pågår och man ej får vistas på området. INGEN PUBLIK ÄR TILLÅTEN.”

Hör David Wiklund berätta mer om tävlingen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.