Behöver bebisar och småbarn kulturupplevelser? Hör arrangörernas svar på frågan i klippet. Foto: Alekzandra Granath/SVT

Snart bubblar Umeå av småbarnskultur

Uppdaterad
Publicerad

Såpbubbeldisco för bebisar, graffitimålning för fyraåringar och formverkstad för alla åldrar. Nu är programmet klart för årets upplaga av småbarnskulturfestivalen Smått och gott.

Under en vecka i maj kommer Umeå bubbla av småbarnskultur på olika platser. ”Smått och gott” är en festival där barn mellan noll och fem år får ta del av kultur på olika sätt. Under tisdagen presenterades programpunkterna av representanter från de samarbetspartners som tillsammans byggt upp festivalen.

Bland cirka 30 aktiviteter som erbjuds finns bland annat graffitimålning, teaterföreställningar, såpbubbeldisco och formverkstad. Alla aktiviteter har olika åldersgränser som varierar mellan noll och fem år.

Johanna Salander som är en av initiativtagarna menar att introduktion till olika kulturformer är viktigt redan i tidig ålder.

Hör Johanna berätta mer om det i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.