Flera olyckor i det hårda vädret under torsdagen Foto: SVT

Plötsliga snön skapade problem: ”Haft full styrka ute hela dagen”

Publicerad

Torsdagens stora snömängder ställde till det rejält i länet. Umeå kommuns gatudriftchef Per Hilmersson säger att det varit en väldigt ansträngd dag.

– Vi har haft full styrka ute som plogat hela dagen och kommer att fortsätta med det under kvällen och natten, säger Hilmersson. Enligt honom brukar kommunen ploga på natten för att det är mindre folk i rörelse då. Att de har plogat på dagen i kombination med att det föll mycket snö på kort tid har gjort att kommunen kommer få hålla på i flera dagar för att få ordning på snön.

– De kommande dagarna kommer vi jobba med att få bort snövallar och snöhögar som står olämpligt till. Alla har jobbat hårt och bra för att få vägarna i fint skick säger han.

Johan Hellström har under flera års tid arbetat med att snöröja vid olika fastigheter, men har nu börjat jobba med att ploga vägar istället. SVT Nyheter Västerbotten fick följa med honom på jobbet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.