Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se snöläget på E4 norr om Umeå – tilltar under eftermiddagen Foto: Mikael Assmundsson, SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Snöoväder drar in över norr – följ läget här

Uppdaterad
Publicerad

Årets första riktiga snöfall har dragit in över norra delarna av landet – med flera trafikolyckor som följd. Här kan du följa utvecklingen.

SVT rapporterade · Snöoväder drar in över norr - följ läget här

Nu avslutar vi trafik- och väderrapporteringen för denna gång, tack för intresset och inläggen.

SVT · Jonas Redin

Hej!
Till 'sk 08:or' som skriver saker i dylikt anda; 'Nu får ni igen/nu får ni minsann äta upp orden'.
Stockholm har vägar som är underhållna och mycket av statens pengar går till vägprojekt och underhåll som EJ görs på likvärda sätt här. Även vi i Norra Sverige och samtliga glesbygder betalar skatt; Men vilka får mest avdrag/bidrag/utbyggnader/underhåll av sina vägar? Ta och läs på om hur vissa vägar i Norrbotten är så dåligt underhållna att man ej kan köra angiven hastighet; För då skakar bilen sönder eller risk för olyckor! Lägg till snö på det! Dessutom är servicen i Stockholmstrafiken visad i verklighet i minst 2 program på tv; 'Tunnelbanan' och 'Vägens hjältar'. Där kan man få se att ni har kollektivtrafik som man kan använda om bilen är insnöad och råkar ni ut för något på vägen så kommer snabbt hjälp till platsen. Så ser det EJ ut på alla platser i Sverige!
Viktigast att t ex all omsorgspersonal, vårdpersonal, ambulanser, poliser och brandkår kommer fram till sina patienter/brukare och eventuella nödsituationer! Tack till alla snöröjs-arbetare, bärgare och ansvarsfulla fastighetsförvaltare som fixar undan all snö/hinder och ger fri väg åt oss! Mvh/08-0920-__

(Fotnot: Inlägget har kortats av redaktionen)

Från Söder till Norr

Har just läst på om första snöfallen i Stockholm från tidigare vintrar. Kan inte hitta något år då första snön i hufvudstaden resulterat i 15cm blötsnö på under ett dygn. Så jag undrar vad "08" och "Christer" egentligen vill ha sagt med sina inlägg? Att olyckor händer? För det vet även vi här i norr....utan "Stockholmsvinter".

Lövångerbo

Trafikolycka på Umedalen – Västerbotten

Tidigare i dag inträffade en singelolycka på J A Linders väg. Bilen hamnade utanför vägbanan och åkte in i träd vid sidan av vägen.

Fyra personer färdades i bilen och en av dem fördes till sjukvård för kontroll. Enligt initiala uppgifter till polisen handlar det om lindriga skador.

En anmälan har upprättas.

SVT · Madeleine Harrati

Nu vet ni som bor i norra delarna av landet vad en Stockholmsvinter är. Sen kan ni också lägga till 300.000 bilar som ska flytta på sig varje morron och kväll.

Christer

Två lastbilar i krock på väg 370 – en till sjukhus

En olycka inträffade strax efter 14-tiden under måndagen utanför Norsjö. Trafiken leds växelvis förbi platsen.

Enligt räddningstjänsten rör det sig initialt om två lastbilar som har krockat i korsningen.

Samtliga fyra vägar är avstängda under räddningsarbetet. Räddningstjänsten i Norsjö finns på plats. En ambulanshelikopter är på väg till platsen.

Trafikverket tror att arbetet på plats ska vara klart vid 16-tiden.

Uppdatering 15.00:

Enligt Jan Fransson, räddningschef i beredskap för inlandet, har en person förts med ambulanshelikopter till Lycksele lasarett.

– Skadeläget är oklart. Vi har inte fått någon klarhet i vad som hänt. De verkar ha krockat i själva korsningen, säger Jan Fransson.

Uppdatering 19.00:

Vägen åter öppen. Ena föraren misstänks för vårdslöshet i trafik. En anmälan har upprättas, skriver polisen på sin hemsida.

SVT · Madeleine Harrati

Singelolycka E4 vid Sävar – Västerbotten

En singelolycka på E4an inträffade strax söder om Sävar i riktning mot Luleå klockan 13.06. Bärgare är på väg och Trafikverket skriver att det är stor påverkan på trafiken.

SVT · Elias Liljeström

Ånäset och Lövånger – Västerbotten

Ett flertal lastbilar står stilla på E4 i norrgående riktning vid Grimsmark i höjd med Krokbacken.

Uppdatering

Trafiken rullar återigen på.

SVT · Madeleine Harrati

Kommer ihåg när snön kom snabbt i Stockholm med stora problem och SVT tog hjälp av ansvarig snöskottare i Kiruna som häcklade stockholmarna som körde på sommardäck det verkar som bagarns barn inte heller vet att snön kommer varje år...

08

Läs mer om väder- och trafikläget i Västerbotten i artikeln på vår sajt.

SVT · Elias Liljeström

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer