Foto: Privat

Skoterfolkrace i Torrböle

Idag anordnades skoterfolkrace i Torrböle utanför Nordmaling. 34 lag deltog i det tre timmar långa racet, på plats i solen fanns ungefär 2000 åskådare.

Skoterfolkrace har anordnats i ungefär 15 år i byar runt om Nordmaling. De senaste åren har racet varit placerat i byn Torrböle. Racet går ut på att i lag om fyra personer köra en skoter så många varv man kan runt den 800 meter långa banan, lagen har tre timmar på sig.

– Det är en festlig tillställning,vi har hållit på med det här ett par år nu och det växer för varje år. Vi hade skinande sol och ungefär 2000 åskådare, det är underbart, säger Erik Forsberg, arrangör och tävlingsledare.

Åtta arrangörer och en massa eldsjälar

Totalt är det åtta arrangörer som tillsammans med en massa eldsjälar hjälps åt att arrangera skoterfolkracet, i år deltog 98 personer utspridda på 48 lag i det långa racet.

Tävlingen är uppdelad i två klasser, mod–klassen där trimmade skotrar får delta och standardklassen där endast originalskotrar får delta. I mod-klassen vann laget PLP–Racing med 109 varv. I standardklassen vann laget Team Röda Satan med 88 varv.

– Det är ett jobbigt race att köra, det är tur att man få byta av varandra iallafall. Jag hoppas att det här fortsätter att växa, säger Erik Forsberg.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer