SOS alarm i Skellefteå. Foto: SVT

SOS alarm lägger ned i förtid

Uppdaterad
Publicerad

SOS alarm i Skellefteå skulle egentligen läggas ned 31 maj, men nu väljer man stänga tidigare eftersom det är personalbrist.

I höstas kom beskedet att SOS alarm lägger ned sin central i Skellefteå, och att de 18 anställda förlorar jobbet. Det var planerat att stänga 31 maj 2013, men i stället stänger man centralen redan fredagen 1 mars. Klockan 7 på fredag morgon går den sista personen av sitt pass för SOS.

Anledningen är att så många ur personalen redan fått andra jobb – bara fem personer finns kvar på SOS alarm. Det är helt enkelt för få för att fortsätta verksamheten på orten.

Några sitter kvar

– Glädjande nog för våra medarbetare, och för orten, är det så många fått nya jobb, säger Anders Klarström som är presstalesman för SOS alarm.

Men det blir inte tomt i lokalerna på brandstationen, berättar Anders Klarström. Några av de tidigare medarbetarna som jobbat med att dirigera ambulansflyg går över till företaget Scandinavian air ambulance, (SAA) som bedriver flyget och tidigare köpt in tjänsten från SOS alarm. De personerna fortsätter med liknande arbetsuppgifter åt SAA.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.