Monica Jonsson från Fria demokraterna, Billy Moström (S) och kommunalrådet Madelaine Jakobsson (C). Foto: SVT

Nytt politiskt läge i Nordmaling

Uppdaterad
Publicerad

Efter det uppslitande bråket inom socialdemokratin i Nordmaling för fyra år sedan blickar nu både socialdemokraterna och utbrytarna i Fria demokraterna framåt mot höstens val.

Fria demokraterna kom till efter en konflikt inom socialdemokratin efter förra valet, nu ställer de upp som eget parti och hoppas ta tre-fyra mandat. Socialdemokraterna, som backade rejält i valet 2014, hoppas kunna ta tillbaka förlorad mark i höst. Splittringen vill de lämna bakom sig.

– Det som har varit har varit, och var och en är med i det politiska parti man vill, säger Billy Moström (S), första namn på socialdemokraternas lista inför valet.

Val 2018 – #dinröst

”Spelar ingen roll vilka vi samarbetar med”

Centerpartiet är störst i Nordmaling och kommunalrådet, Madelaine Jacobsson (C), tycker att det politiska arbetet flutit på rätt bra den gångna mandatperioden. Hur det går för övriga partier spelar inte så stor roll, tycker hon. Hon menar att det inte heller spelar så stor roll vilka (C) eventuellt får samarbeta med efter valet.

– Det är ganska få frågor av ideologisk karaktär på kommunnivå. Kan man jobba för Nordmalings bästa spelar det ingen roll vilka vi samarbetar med, säger Madelaine Jakobsson (C), kommunalråd.

Socialdemokraterna och Fria demokraterna vill hålla dörren öppen för flera olika samarbetsmöjligheter efter valet, och även om det är lite känsligt så utesluter de inte att samarbeta med varandra.

– Det är nog en fråga jag vill avvakta med att besvara utifrån hur valet faktiskt går, säger Monica Jonsson som kandiderar för Fria demokraterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet