Flera kommuner i Västerbotten kan få statligt stöd till byggandet av nya bostäder. Foto: TT

Statligt stöd till nya bostäder

Publicerad

Länsstyrelsen i Västerbotten har beviljat 15 miljoner kronor i statligt stöd till byggandet av nya lägenheter i Nordmaling, Vännäs och Bjurholm.

I Nordmaling får det allmännyttiga bostadsbolaget Nordmalingshus AB 8,7 miljoner kronor för byggandet av 30 lägenheter på Kungsvägen 57. Det handlar om ettor, tvåor och treor och bygget har redan dragit igång.

– Det är jättepositivt att vi fått möjligheter att få bidraget. Men det är först när vi slutbesiktat som vi vet att vi verkligen får pengarna, säger Lars Jonsson, som är vd på Nordmalingshus AB.

Måste uppfylla vissa kriterier

För att få pengarna ska bygget nämligen leva upp till vissa kriterier: lägenheterna ska bland annat vara energieffektiva, små och ha rimliga hyror.

I Bjurholm får OLM Fastigheter 2,5 miljoner kronor för bygget av 10 lägenheter och Vännäs Fastigheter får tre miljoner kronor för 16 lägenheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer