Frida Östberg och Malin Moström har fullt fokus på matchen. Foto: SVT.

Stjärnspäckat Umeå IK slåss om SM-guld i Futsal

Uppdaterad
Publicerad

Umeå IK har en brant uppförsbacke framför sig när svenska mästerskapet i Futsal avgörs på lördag.

Motståndarna i Falcao leder efter första matchen med 9-1 och nu står UIK inför en rejäl prövning.

– De är inte mer än människor. De har brister och vi måste sätta våra chanser, säger Therese Kapstad från Umeå IK.

När Stockholmslaget Falcao kom till Umeå blev det stark vinst mot Umeå IK. Det hela handlar om svenska mästerskapen i Futsal och matchen, som är den första av två, slutade med 9-1 till de regerande mästarna Falcao.

– Vi är riktigt bra men det gäller också att göra det som krävs på plan. Vi är båda i final och vill båda vinna, säger Falcao-spelaren Nazanin Vaseghpanah.

Även fast detta handlar om Futsal finns många före detta fotbollsstjärnor på planen. Nazanin Vaseghpanah blev till exempel skyttedrottning i damallsvenskan 2008 och inom UIK finns namn som Anna Sjöström, Malin Moström, Frida Östberg, målvakten Ulla-Karin Rönnlund och Therese Kapstad.

”Vi ger oss inte”

Trots den branta uppförsbacke som Umeå IK nu står inför finns hoppet kvar.

– Som vi har spelat har vi ju chanser. Någonting gör vi ändå bra, men vi måste sätta våra chanser, säger Therese Kapstad.

Finalen är uppdelad i två matcher. Den första har redan spelats och det var då som UIK förlorade med 9-1. På Lördag tar sig Umeålaget ner till Stockholm för det slutgiltiga mötet.

– Vi hade kanske inte tankar på att gå till final direkt, men nu är vi där. Vi är vinnarskallar allihop och vi ger oss inte.

Nazanin Vaseghpanah verkar dock inte avskräckt.

– De är stjärnor i fotbollen, men detta är en helt annan sport och jag hoppas att vi är stjärnorna i futsal. De får vara stjärnor i fotboll och vi i futsal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.