Polispatrullerna i Västerbotten hade en intensiv lördagsnatt Foto: TT

Stökig natt för polisen i Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Mycket bråk och fylleri resulterade i en hög arbetsbelastning för polisen natten mot söndag. Bland annat var det skadegörelse, grov misshandel och narkotikabrott på olika platser i länet.
-Det har varit ett högt tryck för dem, säger polisens kommunikatör.

Grov misshandel i Vännäs

Ett flertal patruller och ambulans skickades till centrala Vännäs då det inkom samtal om en misshandel med tillhygge. När patrullerna kom till platsen hade gärningsmännen sprungit iväg och det var enbart målsägande och vittnet kvar på platsen. En eftersökning av gärningsmännen påbörjades och efter en stund kunde tre gärningsmän gripas.

Vid misshandeln har ett okänt tillhygge använts samt att både slag och sparkar har utdelats. De tre gripna fördes till polisstationen i Umeå för vidare utredningsarbete. Efter förhör överlämnades målsägande till ambulansen som tog med honom till sjukhuset i Umeå. Anmälan och flertalet förhör är upprättade, samt att patrullerna har säkrat bevisning från platsen.

Narkotikabrott, skadegörelse och olaga hot i Storuman

En man i 25 års åldern försökte bryta sig in i en lägenhet i Storuman. Mannen hade kastat sönder entrédörren till ett lägenhetshus med en sten och stod och bankade på målsägandes dörr. Patrullen som skickades ut omhändertog mannen då han misstänktes vara narkotikapåverkad. Mannen fördes till polisstationen i Storuman för provtagning och förhör. Polisen har upprättat en anmälan gällande narkotikabrott för eget bruk, skadegörelse och olagahot.

Skadegörelse och misshandel i Vännäs

Patrull skickades till centrala Vännäs gällande en störande fest. Patrullen upprättade en anmälan gällande skadegörelse då personer på festen ska ha slagit sönder gatlyktor, en postlåda och elskåp. Festen dämpades innan de lämnade.

Något senare skickades patruller ut igen gällande samma fest då den hade urartat och bråk mellan ca 8- 10 personer hade skett. När polisen kom till platsen hade situationen lugnat ner sig. Förhör hölls med personer på platsen och en anmälan gjordes gällande misshandel på en man i 25 års åldern. I nuläget är ingen gärningsman frihetsberövad.

Händelserna i Vännäs är inte kopplade till varandra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer