Sverige måste ta dödsfallen i samband med polisingripanden på större allvar, anser medarbetare på Lewis Langley & Partners Advokatbyrå. Foto: Fredrik Sandberg/ TT

Stökig natt i Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i länet har haft en hel del att stå i under natten mot söndag. 

I Åsele har polisen under natten upprättat två anmälningar om olaga hot. Dessutom  larmades de vid 01:45-tiden till Åsele camping där ett bråk ska ha urartat. En man fick föras till vårdscentral och polisen har upprättat en anmälan om misshandel. 

Vid 06:19 upprättades även en anmälan om sexuellt ofredande i Åsele, efter att en ung kvinna ska ha ofredats av en man. Kvinnan ska ha antastats på Norra vägen på bron vid Åsele marknad. Polisen är intresserade av iakttagelser från området och går att kontakta via telefon 114 14.

Fördes till sjukhus efter misshandel

Det har även varit fler fall av misshandel i länet. 00:27 greps en man i Holmsund misstänkt för att ha misshandlat en kvinna i en bostad. Kvinnan fick föras med ambulans till sjukhus och skadeläget är oklart.   

Vid 02:53 greps även en man i 20-årsåldern för en misshandel på en restaurang i centrala Umeå. Och även i Sorsele har polisen upprättat en anmälan om misshandel. 

Slutligen stoppades en förare utanför Skellefteå i en kontroll. Provtagning gjordes och resultaten visade 1,12 promille alkohol i blodet. Föraren är nu misstänkt för grovt rattfylleri. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.