Mannen söktes i området runt Västernoret/Sörnoret uppger polisen. Det markerade området på kartan är ungefärligt. Foto: Google earth/SVT

Stor sökinsats i Åsele efter försvunnen bärplockare

Uppdaterad
Publicerad

En stor sökinsats drogs igång efter att en man i 75-årsåldern som senast sågs vid lunchtid under torsdagen inte kommit hem efter bärplockning. Mannen hittades av hundpatruller vid kvart över åtta på fredagen.

Polis, fjällräddare, hundförare och drönare sökte under natten av ett område söder om Åsele efter en försvunnen man. Mannen gav sig ut under torsdagen för att plocka bär men kom inte hem på kvällen.

Vid 22-tiden anmäldes mannen försvunnen till polisen som hittade mannens bil men inte mannen. Även helikopter sökte under natten men på grund av restriktioner kring flygtider så hade  den inte kunnat fortsätta söka under morgonen.

Strax efter åtta på morgonen hade en av polisens hundpatruller påträffat mannen vid liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.