Butiken i Adak krafitgt påverkad av störningarna på bredbandet – i klippet berättar Käbi Nordberg berätta om problemen: ”Allt tar dubbelt så lång tid”. Foto: TT/SVT

Stora störningar på bredbandet i Adak – upprört bland boende och företagare

Uppdaterad
Publicerad

Under våren har bredbandet i Malå-området varit opålitligt. Boende och butiken i Adak vittnar till exempel om störningar som påverkar både arbetsgivare och privatpersoner.

– Betalkortterminaler som inte fungerat och beställningar som inte går igenom, vi har jättestora problem, säger Käbi Nordberg, butiksanställd i butiken i Adak.

Men det är inte bara butiken som har stora problem. Privatpersoner är också besvikna på bredbandleverantören A3:s agerande.

– Sedan 13 maj har det varit stora problem med bredbandet. Försöker man att titta på film via bredbandet så kommer man att bli tokig på A3, säger Jari Rekonius, boende i Adak.

Ansvariga på A3 svarar i ett mejl till SVT att man är medvetna om att det förekommit störningar i nätet i Malå och trakterna kring Adak.

– Vi har gjort efterforskningar tillsammans med Malå stadsnät och kommit fram till att problemen inte härrör från vår infrastruktur, och därför uttalar vi oss inte om orsaken utan hänvisar till stadsnätet, skriver A3 i mejlet.

Hör Käbi och Jari om problemen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.