På måndag förmiddag fanns räddningstjänsten fortfarande kvar vid branden i Nordmaling för eftersläckningsarbete. Foto: Mikael Assmundsson/SVT

En kvinna befaras ha avlidit i storbrand i Nordmaling

Uppdaterad
Publicerad

På söndagskvällen kom larmet om att ett flerfamiljshus i Nordmaling brann för fullt. Enligt polisen finns uppgifter som tyder på att en 60-årig kvinna avlidit i branden.

Larmet om branden kom klockan 21.48 på söndagen. Då var huset totalt övertänt, men enligt initiala uppgifter från ambulanspersonal verkade det som att alla boende tagit sig ut från byggnaden.

Vid 03-tiden meddelade polisen att det finns uppgifter som tyder på att en 60-årig kvinna boendes på adressen avlidit i branden. Det kan dock först bekräftas när teknisk undersökning genomförts. Anhöriga till den 60-åriga kvinnan är underrättade.

Dramatiskt förlopp

Lasse Kinnunen, räddningschef i Nordmaling, berättar att han var framme på plats redan två minuter efter att larmet kom.

– Då stod lågor ut från vissa fönster och även takfoten, så det var ett ganska dramatiskt förlopp. Det fanns ingen annan inriktning än att försöka rädda intilliggande byggnader – vi kunde inte gå in och göra invändigt sök och inte göra någon invändig släckning, säger Lasse Kinnunen.

Räddningstjänsten lyckades förhindra spridning till intilliggande byggnader. Räddningsinsatsen avslutades vid 02.30-tiden, men personal kommer finnas på plats under större delen av måndagen för efterbevakning.

Förundersökning inledd

Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.