Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se mer om 26-åringen som filmas av polisen när han letar narkotika som gömts i skogen Foto: Polisen

Stort åtal mot kriminellt knarknätverk i Umeå – 26-åring pekas ut som ledare

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under en lång tid spanat på ett kriminellt gäng som misstänkts sålt knark i Umeå. Sex personer åtalas nu i härvan. En 26-årig man pekas ut som ledaren.  

– Han är den som har kontakterna och fördelar ut arbetsuppgifterna, säger polisens spaningschef Thomas Palmgren.

Polisens utredning pekar ut en 26-årig man som ledare för nätverket och han misstänks även för brott mot vapenlagen då man hittat över 400 patroner i en lägenhet.

Polisen har spanat på mannen genom både uppsatta kameror och telefonavlyssning och sedan december är mannen häktad. Han nekar till grovt narkotikabrott men erkänner narkotikabrott.

– Det är många personer som jobbat hårt för det här, säger spaningschefen Thomas Palmgren.

26-åringen greps i hemmet då man också hittade narkotika men han nekar till att styra nätverket.

– Han erkänner att han haft viss narkotika hemma för eget bruk. Men förnekar bestämt att han haft en ledande roll i det här, säger 26-åringens försvarsadvokat Ulf Holst.

De övriga personerna i nätverket är mellan 19-33 år och har enligt polisen varit försäljare och lagerhållare av narkotikan.

Se mer om 26-åringen och hur han kunde gripas

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.