Harald Kristiansen har stora planer för multiarenan Foto: SVT

Storuman rustar för en ny multiarena

Uppdaterad
Publicerad

Under en lång tid har planer för en multiarena funnits i Storuman, men först nu har arbetet kommit igång. Man har röjt och avverkat skog och väntar nu på besked om konstgräs.

Den viktigaste, och en av de dyraste, pusselbitarna väntar man besked om till veckan. Det handlar om den konstgräsplan som är tänkt att stå på den stora grusytan som idag används som grusplan, men även som parkering.

– Om det blir ett positivt besked på onsdag så kommer vi nog att fira med något gott. Vi har väntat på det här beslutet länge. Men skulle det bli ett negativt utfall så kommer vi att fortsätta jobba vidare och ansöka nya medel senare, säger Harald Kristiansen som jobbar med projektet runt multiarenan i Storuman

Vill skapa mötesplats

Visionen är att multiarenan i slutändan ska bli en mötesplats som innehåller multicourt för flera olika idrotter, hundpark, skatepark, hinderbana, livescen mm. Den ska också anpassas för de med funktionsvariationer så att så många som möjligt kommer att kunna ta del av utbudet. Allt ska vara klart 2022.

– I förlängning hoppas vi att det här gör att ungdomar stannar kvar och att det kan ge en inflyttning till kommunen. Det hade varit en fantastisk utveckling för oss, säger Harald Kristiansen

Se Harald visa upp området i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.