Jonna Sundling fick upp farten ordentligt i helgen, bilden är från sprinten i fredags. Foto: TT

Sundling imponerade igen – topp tio i jaktstarten

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundling från Tvärålund stod för ytterligare en succéartad insats i världscupens sista deltävling i Falun idag. IFK Umeå-åkaren slog till med nionde plats i jaktstarten, ett av hennes bästa distanslopp i karriären.

Det blev avrundningen på en riktig toppenhelg på hemmaplan i Falun, en helg som inleddes med fredagens sensationsartade pallplats i sprinten.

– Det känns helt fantastiskt att avsluta så här, säger Jonna Sundling som försökte hänga med täten ända in i det sista.

– Orken kändes ganska bra fram tills sista varvningen, men sen kroknade jag lite. Men det var väldigt inspirerande att få åka med dem (i toppklungan), berättar Sundling.

Visar god form inför SM

Jonna Sundling har haft en besvärlig vinter där hon fram tills nu inte har kunnat visa upp sin fulla kapacitet. Men lagom till vårkanten kom formtoppen.

– Säsongen har väl varit sådär, det är främst den här helgen som har gått jättebra. Nu siktar jag på SM och kommer nog att köra allt om kroppen orkar med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.