Svenska bilsportförbundet går in som majoritetsägare i Rally Sweden. Foto: Tuva Forsgren-Eliasson

Svenska bilsportförbundet tar över Rally Sweden

Uppdaterad
Publicerad

Svenska bilsportförbundet köper samtliga aktier från delägaren Uvåns Näringslivscenter. Flytten från Värmland till Umeå gör att Uvån kliver av nu när den lokala förankringen försvunnit.  Det innebär att förbundet från och med nu driver VM-tävlingen i egen regi.

Svenska bilsportförbundet har sedan tidigare haft ett 50-procentigt ägande i Rally Sweden. Sedan det i våras blev klart att rallyt flyttar från Värmland till Umeå för att säkra snötillgången har Uvåns Näringslivscenter i Hagfors velat sälja sina aktier i bolaget – då den lokala förankringen inte längre finns.

– Nu är rallyt flyttat till Umeå så är det naturligt att vår partner Uvån, baserat i Värmland, lämnar. Vi tackar dem för ett fint och framgångsrikt samarbete, säger Anna Nordkvist, Generalsekreterare på Svenska bilsportförbundet i ett pressutskick.

Försäljningen påverkar inte rallyts organisation och man jobbar på att utveckla tävlingen till samma nivå som det finska VM-rallyt håller.

– Rally Sweden är svensk bilsports kronjuvel och är viktig för vår sport att ha kvar i Sverige, säger förbundsordförande Roger Engström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.