Flera skidanläggningar runt om i Sverige gick med rekordresultat under säsongen. Foto: Pontus Lundahl/TT

Svenska skidanläggningar gjorde rekordsäsong

Publicerad

Den gångna vintern, med väldigt goda snöförhållanden i hela landet, lockade fler utförsåkare till backarna än säsongen innan. Det innebär rekordresultat för svenska skidanläggningar och i Västerbotten ökade liftkort-försäljningen med drygt 12 procent jämfört med året innan.

– Vi tittar tillbaka på en fantastisk säsong då vi också firade 40-årsjubileum. Skidåkningen har en fortsatt stark ställning i Sverige, vilket är glädjande. Den snörika vintern gjorde att de tätortsnära anläggningarna ocksåkunde välkomna många nya skidåkare, säger Titti Rodling, vd för Svenska Skidanläggningars Organisation.

Ökade försäljningen med 16 procent

De svenska skidanläggningarna sålde liftkort för 1,7 miljarder kronor under vintern, en ökning med 16 procent jämfört med förra vintern. Allra bäst gick det för anläggningarna i Gävleborgs och Värmlands län.

Men även i Västerbotten ökade liftkorts-försäljningen. Hemavan/Tärnaby är den största anläggningen i Västerbotten, här ökade liftkortsförsäljningen med 12 procent jämfört med vintern innan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer