Fanny och Williams bröllop med steampunk-tema skulle arrangeras i den nu totalförstörda ladugården. Foto: SVT/Privat

Taket på bröllopslokalen rasade in – festen hotad

Uppdaterad
Publicerad

Om bara ungefär tre månader ska Fanny och William gifta sig. Men under söndagen rasade taket till bröllopslokalen in och festen med ungefär 90 gäster är hotad.

– Det är lite bröllopspanik nu, säger Fanny.

Fanny från Umeå bor tillsammans med sin sambo och deras två barn i Norge. I sommar ska de gifta sig och har planerat en ganska stor fest med 90 gäster.

Tanken var att festen skulle hållas i en ladugård utanför Umeå, som tillhör Fannys pappa. Men under söndagen rasade taket till ladugården in.

– Pappa ringde och berättade vad som hade hänt och jag tänkte bara: Hjälp, vad gör vi nu? säger Fanny.

Ingen skadades vid raset men en bil som var inne i byggnaden förstördes. Anledningen till att taket kollapsade tros vara mycket snö och hård vind.

– Det här är den sista grejen man tänker ska hända. Det är extremt stressigt, säger Fanny.

Gäster reser från England

Gästerna till bröllopet kommer från olika ställen i Sverige och även från England. Många har redan bokat flygbiljetter och boende.

– Vår budget är inte jättestor. Det är lite kris och panik. Jag har försökt kontakta alla bygdegårdar men många är bokade. Vi hoppas att vi kan lösa det här på något vis, säger Fanny.

För Fannys pappa är takraset tungt ur flera aspekter. Försäkringen täcker troligtvis inte den förstörda byggnaden.

– Försäkringsbolaget säger att jag skulle skottat av snön. Men vanligtvis brukar snön rasa ner av sig själv. Det här är en katastrof för mig, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.