Foto: SVT

Taket rasade in – alla grisar räddades ur byggnaden: ”De mår prima”

Publicerad

Under måndagskvällen rasade ett tak på ett svinstall i Kåge, utanför Skellefteå. I byggnaden fanns 350 grisar som stängdes in – men kunde alla räddas.
– Alla är oskadda och mår prima, säger John Hugoson, ägaren.

Det var ett intensivt arbete under tisdagen för att få ut alla grisarna. Med hjälp av en grävmaskin lyfte man bort delar av taket. Vid åtta på kvällen hade man fått ut alla grisar.

– Det har gått jättebra. De är lite tagna. Det har varit blöt och kallt för endel. De har rasat in snö och vissa har legat i snön. De har inga skador men kommer väl åka på någon förkylning, säger John Hugoson, ägaren.

Fraktas till Luleå

Totalt är det nio personer som arbetat med att få ut djuren. Grisarna ska nu fraktas till Luleå där ägaren av svinstallet också har en verksamhet.

– Jag är stolt över de jag jobbar med. Folk har verkligen visat omtanke för djuren, säger John Hugoson.

Anledningen till att taket rasade var stora mängder snö. Redan nästa vecka har ägaren ett möte med en byggfirma som ska bygga upp fastigheten på nytt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer