Hör mer om smittspridningen i Lycksele. Foto: Berno Jonsson, SVT.

Tannbergsskolan i Lycksele stängs på grund av corona

Uppdaterad
Publicerad

Från och med fredag kommer Tannbergsskolan i Lycksele att bedriva undervisning på distans. Anledningen är ökad smittspridning i kommunen. Samtidigt går Lycksele kommun upp i stabsläge.

Man har i kommunen den senaste tiden sett en ökad smittspridning, bland annat i sina egna verksamheter, som inom grundskolan och gymnasieskolan. Exakt hur många fall det handlar om vet man inte ännu. En elev är bekräftat smittad, flera andra väntar på provresultat. Det är därför man fattat beslut om distansundervisning.

– Det här görs av säkerhetsskäl och som ett förebyggande arbete för att begränsa potentiell smitta. Det är viktigt att elever som konstaterats smittade informerar skolan om detta, säger Monica Norén, verksamhetschef på Tannbergsskolan i ett pressmeddelande.

Fjärrundervisningen kommer att pågå till den 16 november. Vissa verksamheter på Tannbergsskolan är undantagna från fjärrundervisningen och kommer att få information om detta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.