Ami Pelly och Emely Rawden är två av de nyförvärvda tennisspelarna. Foto: SVT

Tennisläger för sommarlediga

Uppdaterad
Publicerad

I Skellefteå vill man lyfta tennisspelandet för sommarlediga skolbarn, därför har Skellefteå tennisklubb i veckan startat ett läger med tennisträning för 12 och 13 åringar. Detta som ett led i att att aktivera skolungdomar i Skellefteå under sommarlovet och för att öka intresset för tennis.

Skellefteå Tennisklubb arrangerar i sommar två tennisveckor på klubbens anläggning på Vitberget för sommarlediga skolbarn med start idag. Där får man lära sig de grundläggande tekniska och taktiska kunskaper som behövs på tennisbanan, Ami Pelli och Emily Rawden stortrivs.

– Jag tycker att det känns kul, säger Ami Pelli

På vilket sätt då?

– Jag gillar att spela tennis och det är kul att få göra det, forsätter hon.

Men hur kommer det sig att du är här?

– Jag spelar ju tennis på fritiden och då vi hade sommarlovs paus frågade dom om man ville gå någon sommarlovs grej, och då tänkte jag, att jag kan väl gå det och här är jag, säger Ami Pelli

Vad tycker du, är det här bättre än att hitta på någonting eget att göra på sommarlovet?

– Alltså det beror på, är man med en kompis vid havet tycker jag nog att det är roligare, men har man en tråkig dag och inga kompisar är hemma

är det perfekt att göra det här, säger Emily Rawden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.