Foto: SVT

Lägger ned tiggarnas tidning – mot sin vilja

Publicerad

Gatutidningen Dik Manush skapades 2014 i Skellefteå i syfte att EU-migranterna skulle kunna sälja tidningen i stället för att tigga pengar. Snabbt växte tidningen och fick en riksupplaga. Men trots att viljan finns att fortsätta ge ut tidningen kommer den nu att läggas ned.

Tidningen växte och spred sig snabbt från att endast ges ut i Skellefteå till att ges ut i nästan hela Sverige. Men nu har grundarna beslutat att lägga ned tidningen.

– I slutet av 2016 började det bli svårt att få in artiklar och då slet jag ganska hårt med att få ihop tidningen. Sedan skulle vi ha ett nummer i början av 2017 och då fick jag jätteproblem med att få ihop artiklar, säger Britt Inger Hedström Lundqvist, chefredaktör på gatutidningen Dik Manush.

– Vi är beroende av att folk skickar in artiklar till oss, annars går det inte, fortsätter hon.

LÄS MER: Tidning ska hjälpa tiggare

”Det gör ont i hjärtat att lägga ned”

Tidningen har hela tiden drivits av ideella krafter och byggt på att journalister och andra bidragit med artiklar till upplagorna.

Hur känns det här då?

– Det är klart att det gör ont i hjärtat att behöva lägga ner, det har ju varit mitt skötebarn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.