Tiotusentals väljare i centrala Skellefteå har fått fel uppgift om var de kan förtidsrösta. Foto: TT

Tiotusentals i Skellefteå har fått felaktiga röstkort

Uppdaterad
Publicerad

Tiotusentals väljare i centrala Skellefteå har fått fel uppgift om var de kan förtidsrösta. På röstkorten står Anderstorpskolan eller Balderskolan men ingen av dem är öppna för allmänheten.

– Det är vi som klantat till det, säger Staffan Larsson, valsamordnare.

Istället hänvisas förtidsröstarna till Stadshuset, Skellefteå lasarett, Campusbiblioteket eller till Morö backe bibliotek.

– Det hände på grund av den mänskliga faktorn. Vi har missat att skicka rätt uppgifter till valmyndigheten, säger valsamordnare Staffan Larsson.

Val 2018 – #dinröst

Skadan är redan skedd eftersom röstkorten är tryckta och utskickade till väljarna. Nu försöker kommunen istället sprida informationen om misstaget och eventuellt kommer lappar sättas upp på de felaktiga lokalerna som hänvisar rätt.

– Vi får hoppas att väljarna har överseende, säger Staffan Larsson.

Kan störa skolarbetet

Att ta emot dessa förtidsröstare i skolorna är helt uteslutet eftersom man inte vill ha besökare från allmänheten under skoltid.

– Skolorna är tacksamma att vi försöker rätta till det här för att det inte ska springa runt besökare från allmänheten som kan störa skolarbetet, säger Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet