Mannen som bröt sig in hos familjen var iklädd tofflor. Foto: TT

Toffelman bröt sig in hos barnfamilj

Uppdaterad
Publicerad

Vid tre-tiden under fredagsnatten ringer en familj till polisen efter att de upptäckt en okänd man i hemmet. Polisen är på plats fem minuter efter larmet och griper en man i 20-årsåldern iklädd tofflor.

När familjen som består av två barn och två vuxna upptäcker mannen stänger de genast in sig i källaren och ringer polisen. När polisen kommer till platsen fem minuter efter larmet lyckas man gripa en man i 20-årsåldern klädd i tofflor och utrustad med en häftapparat.

– Det är ett konstigt fall, familjen mår bra men är skärrade av händelsen, säger rlc-befäl Börje Öhman.

Familjen gjorde helt rätt enligt rlc-befälet.

– Om det kommer in någon i ens bostad ska man försöka lämna bostaden och ringa polisen. Om det inte går ska man försöka låsa in sig och sedan larma. Oftast är det en påverkad person som gått fel eller är ute efter att stjäla något. Det är säkrast att låsa in sig då innan man larmar, säger rlc-befäl Börje Öhman.

Mannen hördes under lördagen och är nu släppt på fri fot.

– Han var kraftigt berusad och hade slagit sönder en ruta för att ta sig in. Han är nu misstänkt för stöld och hemfridsbrott, säger jourhavande åklagare Sofia Möller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.