Tonåring misstänks för våldtäkt i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i övre tonåren misstänks för våldtäkt mot barn i samband med en fest på fredagen. Pojken anhölls men vid lunchtid på måndagen beslutade åklagaren att häva anhållandet på grund av hans ringa ålder.

Det var under fredagskvällen som en pojke misstänks ha våldtagit en ung flicka på en fest i Skellefteå. Polisen fick kännedom om brottet sent på fredagen och har under helgen hållit en rad förhör och säkrat vissa spår.

– Under lördagen förhördes målsäganden och framåt eftermiddagen frihetsberövades en person i övre tonåren, säger Lars-Marthin Markstedt vid Skellefteåpolisen till SVT Nyheter.

Polisen har under söndagen och måndagen hållit förhör med pojken som misstänks för våldtäkt mot barn.

Åklagaren begärde pojken anhållen men beslutade att häva anhållandet klockan 11.46 på måndagen. Detta eftersom pojken är relativt ung samt att vid våldtäktsrubricering gäller obligatorisk häktning.

Förnekar brott

Pojken förnekar brott och är fortsatt misstänkt men har tills vidare överlämnats till sociala myndigheter.

Hur går ni vidare nu?

– Vi kommer samla in den tekniska bevisningen samt utföra fler utredningsåtgärder, däribland förhör, säger Markstedt.

Ser ni någon koppling till andra övergrepp i Skellefteå?

– Nej, det gör vi inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.