Foto: SVT

Trafikolycka i fjällen – sju personer inblandade

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar har kolliderat i Joesjö väster om Tärnaby. Räddningstjänsten meddelar att sju personer är inblandade i olyckan. Bilarna står mitt på vägen och trafiken är helt avstängd i båda riktningarna.

Larmet om olyckan kom in till SOS alarm klockan 12.50. Räddningstjänsten och två ambulanser har kallats till platsen.

– Vi har stängt av vägen efter olyckan och den kommer att vara avstängd i minst en halvtimme, säger Lars-Erik Sundqvist, vid räddningstjänsten vid 13.15-tiden.

Han säger att fem personer befann sig i den ena bilen och två personer i den andra bilen när en påkörningsolycka bakifrån inträffade. Enligt räddningsstyrkan från Tärnaby som var först framme på platsen hade alla personer tagit sig ut ur bilarna.

– Det tycks vara lindriga skador som handledsfraktur, skärskador och småsår, det är uppgifterna jag fått från inringaren och från vår räddningsstyrka på plats, säger Sundqvist.

Vägen är framkomlig

Vid eftermiddagen så blev vägen framkomlig igen.

– Vi har åkt från platsen, vi drog ut bilarna på sidan av vägen i väntan på bärgaren. Nu är vägen framkomlig för trafik igen, säger räddningschef i beredskap Lars-Erik Sundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.