Trafikolycka i Umeå – kvinna allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En kvinnlig cyklist i 65-årsåldern har hittats allvarligt skadad efter länsväg 642 mellan Innertavle och Täfteå utanför Umeå. Hon vårdas med livshotande skador på Norrlands universitetssjukhus.

Polisen söker nu vittnesuppgifter.

– Det är oklart vad som hänt, det ska utredas, säger polisens presstalesperson Maria Linné.

Under tisdagen larmades polis till länsväg 642, där allmänhet hittade en allvarligt skadad kvinna i 65-års åldern. Ambulans var på platsen och kvinnan fördes med allvarliga skador till sjukhus för intensivvård.

Polisen ska utreda vad som har hänt, då det är ”oklara omständigheter” kring olyckan. Polisen söker nu vittnen.

– Det var någon privatperson som upptäckte den skadade personen och larmade ambulans. Men det fanns fler människor i anslutning till olyckan som vi gärna vill komma i kontakt med, säger Maria Linné.

– När vi kom till platsen fanns bara en skadad cyklist där, fortsätter hon.

– Vi blev larmade dit av en medborgare som sett en skadad kvinna. Vi åker dit till platsen och kan konstatera att hon är allvarligt skadad. Vi har skapat förutsättningar för att kunna utreda vad som har hänt och vi har gjort en platsdokumentation, säger polisens förundersökningsledare Mats Bruhn.

Misstänker ni att det handlar om en smitningsolycka?

– Jag kan inte uttala mig om det i nuläget. Vi söker fler uppgifter, säger Linné.

– Vi ska utreda vad som har hänt, säger Mats Bruhn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.