Buss körde i diket vid Rödå under söndagseftermiddagen. Foto: SVT

Stor mängd trafikolyckor i Västerbotten under dagen

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar har frontalkrockat nedanför Själafjärden i Obbola. Ambulans har lastat en person till sjukhus.

Det har skett flera trafikolyckor under dagen.

SOS larmar just före klockan 15:00 om en trafikolycka med flera inblandade fordon vid Liljansvägen/Strömbergsgatan i Umeå. En timme tidigare voltade en bil på bron över Umeälven vid Vännäs. Skadeläget för dessa två händelser är ännu oklart.

På E4 i höjd med Bygdeå gled en trafikant in i mitträcket och körde sedan ner i diket. Norrgående körfält stängdes tillfälligt av men ska nu vara öppet igen. Bilen behöver bärgas från platsen.

Tidigare idag åkte en skåpbil av vägen i höjde med Hökmark, Lövånger, och även här har räddningstjänst och ambulans ryckt och en person är förd till sjukhus.

Fler mindre olyckor

Mellan Mårdsele och Åmsele i Vindelns kommun har en bil hamnat på sidan och ambulans tagit med sig en patient till sjukhus.

Längs Brånsvägen i Vännäs kommun voltade en bil men ingen behövde sjukhusvård. Tidigare imorse tvingades en bilist på väg 95 i höjd med Varuträsk också väja för djur på vägen vilket resulterade i en olycka som inte heller krävde ambulansinsats.

En buss körde i diket vid Rödå och blev hängandes över halva vägen.

Träd har fallit

En hel del träd har även fallit över vägarna runt om i länet och orsakat en hel del stopp och problem för resenärerna. Det har även kommit in flera larm om vattenskador i byggnader.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer