Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trafikpolisen kontrollerade under fredagen trafiken på E4 söder om Umeå. Foto: SVT

Trafikpolisens tre bästa tips för jultrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Mycket trafik, halka och snöfall väntas i helgen. Något som kan ställa till det i jultrafiken.

– Väderleken nu kommer att ställa högre krav på dem som kör bil, säger gruppchefen vid trafikpolisen, Roger Nilsson, som här delar med sig av sina bästa trafiktips.

Just söder om Umeå längs E4:an jobbar polisens trafikgrupp under fredagen. Sju poliser kontrollerar både hastighet och promille för trafikanterna på väg norrut.

– Vår inriktning för yttre personal är tydlig under helgerna. Trafikövervakning är prioriterat. Vi jobbar tillsammans i hela polisområdet och kommer finnas på plats alla dagar, säger Roger Nilsson, gruppchef hos trafikpolisen.

Mer trafik på vägarna

Under årets jul- och nyårshelger har många tagit långledigt, Roger Nilsson tror att det kommer leda till mer trafik på vägarna.

– Många kommer vilja åka och kanske åka långt. Det kommer vara väldigt mycket mer bilar på vägarna än vanligt. Och vi har ett pendlande väder som ställer till det, säger Roger Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.