Det började brinna i ett garage i Bureå under tisdagen. Foto: Räddninstjänsten

Traktor brinner i ett garage i Bureå – ”Fullt utvecklad brand”

Uppdaterad
Publicerad

En traktor i ett fristående garage fattade eld i Burmoran, Bureå, vid lunchtid på tisdagen. När räddningstjänsten kom fram brann det kraftig samt fanns explosionsrisk då det fanns gasflaskor i byggnaden.

– Brandförloppet hade gått för långt när vi kom fram, berättar Ola Lindström, brandmästare vid räddningstjänsten i Skellefteå.

Larmet om branden inkom 11.50 på tidsdagen. Fyra enheter från räddningstjänsten larmades till platsen men kunde inte närma sig branden på grund av explosionsrisken då det fanns gasflaskor i byggnaden.

– Det blir en totalskada på byggnaden. Brandförloppet hade gått för långt när vi kom fram och det var en överhängande risk för explosion så vi vågade inte gå in med rökdykare, säger Ola Lindström, brandmästare vid räddningstjänsten i Skellefteå.

Ingen person ska ha skadats i samband med branden. Räddningtjänsten från Bureå finns kvar på platsen för efterbevakning under eftermiddagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.