Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör på Transdev. Foto: SVT

Transdev: ”Ni får kalla oss traditionella”

Uppdaterad
Publicerad

Fler chaufförer på Transdev i Umeå har slutit upp till kollegan Göran Sandbergs initiativ att bära kjol eftersom shorts inte erbjuds som en del av uniformen. Men trots det så har Transdev inga planer på att förändra situationen.

– Grundtanken är inte att män ska bära kjol. Ni får kalla oss traditionella, men det var inte tanken med uniformen. Det är precis som med andra företag att det är kvinnor som har kjol. Men det är inte så att vi tänkt förbjuda dem att bära det. Det kan dock finnas många anledningar till att man vill ha kjol, säger Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör på Transdev.

LÄS MER: Kollegorna stöttar Göran – fler busschaufförer kör i kjol

Kjolprotest mot bussbolag

Efter att Göran Sandberg valt att bära kjol i protest mot att männen varken får bära shorts eller ens kan beställa kjolar själv genom företagets webbshop för arbetskläder, så har önskemål om möjligheter till kortbyxor framförts till Transdevs ledning.

– På det viset är bollen i rullning, men kan tyvärr inte säga i vilket håll. Men informationen ha kommit alla till del att det finns önskemål så får vi ta in det och diskutera och se om man kan utveckla uniformen på något vis, men vi lyssnar absolut, säger Eva Tiséus.

Enligt Göran Sandberg har ledningen sagt att det här bara varit ett problem i Umeå. Det är ju ofta betydligt varmare söderut?

– Det är klart att det varit otippat att det kommit från just Umeå, men det är svårt med värme och hur man uppleve det. På vårt kontor sitter vissa med kofta och andra i kortärmat. Det är väldigt individuellt hur man upplever värme.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kjolprotest mot bussbolag

Mer i ämnet