Gömde stora mängder knark och bar vapen – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern förvarade stora mängder narkotika ute i skogen, och när han greps av polis bar han ett avsågat hagelgevär. Nu döms han till till tre års fängelse av Skellefteå tingsrätt.

Den 30-årige inlandsbon greps i början på september i år. Det var mitt i natten och mannen befann sig i närheten av den stora amfetamingömma som han förvarade ute till skogs, när polisen slog till. Under ingripandet upptäckte polisen dessutom att mannen förvarade ett avsågat hagelgevär innanför kläderna. I samband med en husrannsakan hos mannen upptäcktes också en hembränningsapparat.

Nekar till brott

30-åringen menar att han inte har haft någon kännedom om den narkotikagömma som polisen hittat i skogen, och hagelbössan han köpt trodde han var en replika, alltså en vapenkopia. Tingsrätten menar däremot att samtliga omständigheter gör att de bedömer det som ”praktiskt taget uteslutet att han inte skulle ha känt till narkotikagömman”.

30-åringen döms nu till tre års fängelse för grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott och för att olagligt ha haft en hembränningsapparat i bostaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.