Vuxen och barn i viltolycka i Falmark

Uppdaterad
Publicerad

En viltolycka har inträffat på väg 364, vid Falmark väster om Bureå. Två personer ska ha färdats i bilen varav ett barn.

Larmet om olyckan inkom 15.39 på lördagen. Räddningstjänst och ambulans kallades ut till platsen, där personbilen krockat med en älg. Till en början uppgavs att det var två vuxna och ett barn inblandade, och att åtminstone en person var skadad och blödde.

Senare på eftermiddagen berättar SOS Alarm att två ambulanser ska ha lastat varsin person för transport till sjukvården. Räddningstjänsten var klara på plats lite innan 17-tiden. Från sjukhuset har man ännu inte gett några uppgifter om skadeläget,

”De har haft lite tur”

Räddningstjänstens insatsledare Magnus Nyberg säger att enligt hans uppgifter fanns det två personer i olycksbilen – en förälder och ett litet barn.

– Barnet var oskadd, det satt i bilbarnstol. Mamman hade fått lite små skärsår i ansiktet av glas, berättar han.

De kunde själva ta sig ur bilen och fick sätta sig i en annan bil i väntan på hjälp. Älgen dog i kollisionen.

– De har haft lite tur att de inte fått in älgen i bilen. Bilen blev ganska förstörd, rutan och taket var intryckta, säger Magnus Nyberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.