Ingången spärrades av medan polisen grep de tre männen. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Tre unga män fortfarande anhållna efter Väven-bråket

Publicerad

Vid 16-tiden på lördagseftermiddagen ryckte polisen ut till kulturhuset Väven i Umeå för att avstyra ett bråk mellan tre män i åldrarna 18-25 år.

Vittnesuppgifter till SVT har tidigare berättat om ”en blodig upprörd man som sprang förbi i entrén”.

– Två av personerna fick uppsöka sjukvård med ambulans, bekräftar jourhavande förundersökningsledare Henrik Lundström.

Inga utomstående skadades

Polisens rubricerar brotten som grov misshandel.

– Det är två personer som är misstänkta för att ha misshandlat en tredje man, och då har det dessutom upprättats en motanmälan. Så just nu är alla tre misstänkta. Vi kan utgå ifrån att de kände varandra sedan tidigare, berättar Henrik Lundström.

Fåordig om händelseförloppet

Samtliga inblandade satt under söndagsmorgonen fortfarande anhållna i väntan på ytterligare förhör. Förundersökningsledaren vill ännu inte berätta om något tillhygge i form av kniv eller vapen användes.

– De detaljerna vill jag inte gå in på då det finns vittnen som inte är hörda än, och då vill vi inte släppa något som kan påverka deras uppgifter.

Intresserade av vittnesmål

Han efterlyser däremot fler personer från allmänheten som kan tänkas ha sett eller hört någonting på platsen.

– Finns det iakttagelser är vi klart intresserade, det går bra att höra av sig på 114 14 under dagen, säger Henrik Lundström, jourhavande förundersökningsledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.