Hör klubbdirektören förklara varför A3 Basket har ett anstånd hos Skatteverket. Foto: Johan Löf/Bildbyrån, SVT

Trots omorganisation – ekonomin fortsatt besvärlig för A3 Basket

Publicerad

Nytt namn och nya möjligheter. Inför denna säsong har basketlaget Udominate bytt namn och gjort en omorganisation. Samtidigt är ekonomifrågan fortfarande aktuell och helt skuldfria lär man inte vara när säsongen drar igång i höst.

När basketlaget Udominate springer ut på planen i höst är det med ett nytt namn, A3 basket. Just nu förbereder sig klubben för en ny säsong där målet är att vinna SM-guld.

Samtidigt har mycket av rapporteringen kring klubben handlat om ekonomin. Så sent som i våras berättade SVT att klubben hade skulder som uppgick till cirka 2,2 miljoner kronor. Men nu ser det ut som att skutan håller på att vända. I maj hade drygt 1,8 miljoner kronor gått till kronofogden men den skulden är nu avbetald. Hos Skatteverket finns däremot fortfarande skulder.

– Vi har en avbetalningsplan som vi har jobbat jättehårt med och som vi fortfarande jobbar med. Vi har en månadsbetalning som vi håller och den är jättetuff men det finns inga genvägar i det här, säger den nya klubbdirektören Lotta Ejnebo.

”Vi är en liten organisation”

Ejnebo klev på rollen som klubbdirektör i maj. Sedan dess har en omorganisation gjorts som hon hoppas ska mynna ut i att kommunikationen blir bättre.

– Vi är en bredare organisation med tydligare ansvarsområden nu där vi hoppas att inget faller mellan stolarna. Vi är en liten organisation och det är mycket som ska på plats.

Skuldfria inom ett halvår

För att lösa situationen har man fått ett anstånd beviljat hos Skatteverket. Varje månad betalar man cirka 370 000 kronor. Ett betalningskrav har enligt Skatteverkets skickats ut då man ligger efter en månad.  

Ejnebo är dock positiv till det arbetet som gjorts och nu görs men helt skuldfria kommer klubben inte vara när säsongen drar igång. 

– Nej, som det ser ut nu kommer vi att vara skuldfria inom ett halvår ungefär. Då hoppas vi kunna visa svarta siffror, säger hon.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer