Sportlov i Hemavan. Foto: SVT

Skidorter i Västerbotten förbereder sig inför sportlovet – trots nya skärpta reserestriktionerna

Uppdaterad
Publicerad

Skärpta reserestriktioner och ökande smittspridning av covid-19 i Västerbottens län – trots det verkar det bli ett sportlov på länets skidorter.

Fram till 28 februari uppmanas alla i Västerbotten att undvika onödiga resor inom eller utanför länet. Även om reserestriktionerna skulle förlängas ser det ändå ut att bli ett sportlov i länets skidorter i år.

– Vill folk komma hit så är vi beredda, säger Toni Franz, vd för Hemavan Alpint.

Coronaviruset i Västerbotten

Joel Stenvall som är hotellchef för Hemavans högfjällshotell berättar att man i nuläget enbart erbjuder logi i enskilda rum men inga måltider, men att man planerar att öppna upp hotellet lagom till sportlovet.

”Övertygad om att vi överlever”

– Om man ser på helåret så tappar vi 70-80 procent av omsättningen. Det har naturligtvis en enorm påverkan, men jag är övertygad om att vi överlever, säger Joel Stenvall.

I Nalovardo utanför Sorsele är det i princip fullbokat under sportlovet.

– Folk känner sig trygga när det är egna stugor med självhushåll. Man åker inte till Nalovardo för att gå på restaurang, säger Patrik Abrahamsson, vd för Nalovardo.

I klippet hör du David Johansson, vd på Tärnaby alpint, om hur de förhåller sig till de nya restriktionerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet