Anna Segerstedt satsar på den nya campingen i Umfors trots pandemin. Foto: Viktor Lundmark/SVT

Tuff start för ny camping i Umfors

Publicerad

Det som skulle bli en succéstart för den nya campingen i Umfors, mellan Hemavan och norska gränsen, blev istället en katastrof. Men nu blickar företagarna framåt, trots att pandemin inte är över.

Efter flera års planering började Anna Segerstedt som driver Gränslöst i Umfors, att bygga en camping. Men sedan kom coronapandemin och det blev tvärstopp i bokningarna.

Trots det svåra läget de befann sig i förra våren beslutade de sig för att fortsätta bygget.

– Hade vi haft facit i hand och vetat att coronan skulle hålla på så här länge kanske vi hade tagit ett annat beslut, säger Anna Segerstedt.

Hur vågade ni satsa vidare?

– Dumdristigt eller smart? Gränsen är hårfin, säger Anna Segerstedt och ler.

Hoppas på ”fjällmester”

Förra sommaren var campingen helt öde. De norrmän som skrivit upp sig som intressenter av säsongsplats kunde inte komma. Nu tyder mycket på att svenskarna kommer semestra inom landet i år, och fjällen står högt på önskelistan för många. Därför hoppas Anna Segerstedt att den här sommaren blir bättre än förra.

– Nu får vi se om det blir hemester eller fjällmester. Kanske har folk omvärderat sina resmål och då borde några hitta hit till oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.