Se Torbjörn Halvardssons reaktion på beskedet om att damallsvenskan snart får köra igång. Foto: SVT

Tummen upp för säsongsstart – men tufft ekonomiskt

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan elitidrotten sätta igång för säsongen och det är ett välkommet besked för Umeå IK som ska göra sina första säsong på länge i högsta divisionen Damallsvenskan. Men allt är inte guld och gröna skogar.

– Borta resorna blir betydligt dyrare än planerat och hittills har vi knappt haft några intäkter, säger UIK-ordföranden Torbjörn Halvardsson.

I dag kom beskedet som den svenska idrotten väntat, och hoppats på: Tävlingsidrotten har fått tummen upp att dra igång från den 14 juni. Ett besked som får UIK-ordföranden Torbjörn Halvardsson att dra en lättnadens suck:

– Det är väl jättetrevligt! Förväntat, men bra. Vi finns till för att spela så det är viktigt att vi får det här beslutet. Det är inte optimalt att få spela utan publik på plats men det är bara att gilla läget, det är lika för alla. Vi finns till för publiken så det är bra att de kan se oss på tv iallafall, säger Torbjörn Halvardsson.

Är truppen redo för matchspel?

– Det har ju varit historiens längsta försäsong så förhoppningsvis är spelarna är i riktigt god form. Vi har inga skador relaterade till matchspel av förklarliga skäl. Men en sån här säsong har ändå fler utmaningar än möjligheter. Intäkterna runt matchdagarna uteblir helt så det blir ju onekligen en utmaning ekonomiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.