Arkivbild. Foto: SVT/Mikael Assmundsson

Två elever stängs av efter allvarliga incidenter på Dragonskolan: ”Viktigt att agera snabbt och kraftfullt”

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags utbröt ett bråk mellan två elever på Dragonskolan i Umeå. En person anhölls misstänkt för misshandel. Samma dag hotades skolpersonal av elever.

– Det är jättetråkigt och vi ser väldigt allvarligt på det som har hänt, säger Pontus Clarin, områdeschef gymnasieskola Umeå.

Under gårdagen inträffade två olika incidenter på Dragonskolan. Två elever hamnade i slagsmål utanför skolans entré och en medarbetare utsattes av hot från elever som höll till i garageutrymmet, vilket vk.se var först med att rapportera.

– Personalen upplevde situationen som hotfull och polisen kallades hit med anledning av bråket mellan de två eleverna. Vi ser jätteallvarligt på händelserna och i ett sådant läge är det viktigt att agera snabbt och kraftfullt, säger Pontus Clarin, områdeschef gymnasieskola Umeå.

Två elever avstängda

Två elever stängdes av från skolan med omedelbar verkan och båda incidenterna är polisanmälda.

– Ordningsreglerna måste följas och det är vårt ansvar att säkerställa tryggheten för eleverna på skolan. Nu kommer vi att prata med berörda elever, rektorer och följa utredningen för att kunna göra en bedömning om eleverna ska bli avstängda längre, säger Pontus Clarin.

En person anhölls misstänkt för misshandel och under tisdagskvällen hölls förhör med personen.

– Personalen har också informerats för att undvika felaktig information eller ryktesspridning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.