Blev tvångsduschad med varmvatten – partnern får fängelse

Publicerad

En man i 60-årsåldern döms i Skellefteå för att i december förra året ha spolat hett vatten på sin frus huvud, axlar och rygg samtidigt som han hindrat henne från att sig ut från badrummet.

Frun berättar i sitt vittnesmål att de var ute i sin stuga i inlandet och att de båda hade druckit vin. Hon hade ingen uppfattning om hur mycket hennes man drack. Sen gick hon till badrummet som har en toalett och en trång dusch.

Mannen kom dit lite senare och då uppstod det tumult där mannen, enligt fruns vittnesmål, var ”så onykter att han inte ens uppfattade vem hon var”.

Brottade sig ut ur badrummet

Mannen duschade då henne i varmt vatten mot hennes vilja. Kvinnan var tvungen att brotta sig ut från badrummet och fick till följd av det både rodnader på kroppen och blånader på händerna.

Mannen döms till 16 dagars fängelse och ska betala 5000 kronor till staten samt 800 kronor till brottsofferfonden. Brottet rubriceras som misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.