Umeå FC:s tränare Magnus Henrysson tror kvalspelet mot IK Frej blir en utmaning. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Nu kan Umeå FC ta steget till superettan – kvalmatch i kväll

Uppdaterad
Publicerad

I kväll, torsdag, inleder Umeå FC kvalspelet upp mot Superettan. Täbylaget Frej står för motståndet och Umeåtränaren Magnus Henrysson tror att det blir en tuff match. 

Umeå FC har i princip hela truppen att tillgå inför de två kvalmatcherna mot Frej och för Henrysson har mycket tankearbete lagts ner på hur han ska formera laget inför torsdagens hemmamatch. Han varnar för att Frej är ett bra lag och att UFC kanske måste anpassa sig till det. 

– Frej är ett spelskickligt lag och det har jag försökt förklara för pojkarna. Vi måste kanske vara lite mer balanserade än under säsongen. Absolut spela vårt spel, men vi får kanske försvara oss till stor del och vi måste göra det utan att fuska, säger Henrysson. 

Kan bli avvaktande

Returmatchen på bortaplan spelas på söndag, och till den matchen hoppas Henrysson att UFC har skaffat sig ett bra utgångsläge. 

– Första matchen blir lite nyckelmatch och jag tror att Frej också kommer hit för att få ett bra resultat, så det kan bli en avvaktande match.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.