Efter uppmärksammade fallet med Ellen – Umeå kommun svarar på kritik om parkeringstillstånd

Uppdaterad
Publicerad

Umeå kommun har fått ta emot många synpunkter på hur de hanterar parkeringstillstånd för rörelsehindrade. För att bemöta kritiken har kommunen under onsdagen gjort ett inlägg på sociala medier, där de delar en länk med frågor och svar om bedömningsgrunder.

Efter att media uppmärksammat att Ellen Uusitalo inte fått parkeringstillstånd trots att hon endast har ett ben, har många hört av sig till Umeå kommun. Nu har kommunen skrivit ett inlägg på sociala medier som börjar så här:

”Hej! Här är svar till dig och andra som har reagerat på ärendet om ett parkeringstillstånd för rörelsehindrad som kommunen kritiseras för”.

Vidare skriver kommunen att de inte kan bemöta kritik i enskilda ärenden på grund av sekretess, och väljer därför att dela med sig av en länk där allmänheten kan ta del av frågor och svar om kriterier och bedömningsgrunden för parkeringstillstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.