Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Ellens reaktion på avslaget: ”Frustrerande och jobbigt”. Foto: Stefan Brännström/ SVT

Umeå kommun avslår överklagan – enbenta Ellen Uusitalo får inget parkeringstillstånd

Uppdaterad
Publicerad

Ellen Uusitalo i Umeå vägras parkeringstillstånd av kommunen – trots att hon saknar ett ben. Nu har kommunen svarat på Ellens överklagan och beslutet står fast; Ellen har inte rätt att parkera på handikapparkeringar.

– Jag är chockad, man blir utmattad. Jag trodde inte att det skulle vara så otroligt svårt, säger hon.

Ellen Uusitalo förlorade sitt ben i sjukdom när hon var sex år gammal och har haft tillgång till handikapparkering i hela sitt liv. Men när hon skulle förnya ansökan hos Umeå kommun fick hon plötsligt avslag, vilket SVT Nyheter Västerbotten berättat om.

Reaktionerna har strömmat in.

– Det har öst in kommentarer, både på mejl, telefon och sociala medier. Många tycker att det är fruktansvärt och stöttar mig. Det är många andra som är i samma situation som mig som peppat, säger Uusitalo.

”Trodde inte det skulle vara så otroligt svårt”

Ellen överklagade Umeå kommuns beslut. Nu har hon fått svar från kommunen – beslutet står fast. Ellen har inte rätt att parkera på handikapparkeringar.

– Jag är chockad, man blir utmattad. Det är frustrerande och tar mycket energi och tid, det är bara jobbigt, säger Ellen.

Hör Ellens reaktion på kommunens beslut i klippet ovan.

Hon kommer nu att överklaga beslutet till förvaltningsrätten.

Kommunen uttalar sig inte om enskilda ärenden

SVT Nyheter Västerbotten har sökt Umeå kommun för en kommentar utan framgång. Annika Kjellson Lind, avdelningschef vid Umeå kommun, sa tidigare till SVT att kommunen inte uttalar sig om enskilda ärenden.

Enligt Ellen skriver kommunen att inget nytt framkommit i överklagan och att beslutet därmed står fast.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer