Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Med lite fantasi kan man göra något av det” – se hur huset ser ut på insidan och hör vad spekulanterna tänker om det. Foto: SVT

Umeå kommun säljer hus för 200 000 kronor – stort intresse

Uppdaterad
Publicerad

Den äldre villan på Hedlunda i Umeå behöver flyttas när skolan intill ska byggas ut. Nu säljer kommunen huset för 200 000 kronor – eller till högstbjudande.

– Det finns en handfull spekulanter. Men det är det mest klickade objektet på Hemnet den senaste veckan, säger mäklaren Jonas Andersson.

Huset på Hedlunda är i äldre stil med brutet tak. Boarean är 110 kvadratmeter. Husets källare och garageplattan ska dock lämnas kvar på fastigheten. Köparen får också bekosta att flytta huset senast den 31 oktober.

– När Umeå växer vill vi använda marken på ett så bra sätt som möjligt. Det bästa för både miljö och ekonomi är om någon är intresserad av att köpa huset och flytta det till en ny plats, säger Jenny Vindegard, mark- och exploateringsingenjör på kommunen.

Hör vad spekulanterna tycker om huset i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.