Arkivbild. I slutet av 2020 stänger servicehuset på Haga igen. Foto: SVT

Umeå kommun stänger servicehus

Publicerad

Politikerna i äldrenämnden har nu beslutat att stänga ner Haga servicehus. Nu påbörjar kommunen arbetet med att informera och hitta lösningar för de berörda.

I slutet av 2020 så klappar Haga servicehus i Umeå igen. Kommunens ambition är även att att lägga ner Hemgården och Holmsunds äldreboende på sikt.

De som berörs av beslutet kommer nu att erbjudas plats på Dragonens vård- och omsorgsboende. De som inte vill flytta dit kommer att erbjudas att flytt till något av Bostadens seniorboenden. Bland alternativen som nämns där finns exempelvis seniorboendet på Berghem som är nyrenoverat och väntas stå klart i maj 2020.

– Vi har lyckats få till en bra lösning tillsammans med Bostaden. Med gemensamma krafter kan vi nu säkerställa att det finns lösningar som kommer att passa för samtliga boende på Haga servicehus, säger äldrenämndens ordförande Carin Nilsson (S).

Vänsterpartiet och Centerpartiet yrkade avslag och reserverade sig till förmån för egna yttranden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer