Umeåbo efterlyst efter människorov i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Stockholm efterlyser en Umeåbo i 20-årsåldern efter ett misstänkt människorov i Hammarbyhöjden i Stockholm den 10 augusti. Ytterligare en Umeåbo är sedan tidigare häktad för brottet.

Natten mot den 10 augusti blev en man stoppad och intvingad i en bil i Hammarbyhöjden av flera andra män. Därefter togs en större summa pengar ut från en bankomat i södra Stockholm.

Resan gick vidare mot Eskilstuna där de misstänkta männen försökte få ut mer pengar. Polis kom i kontakt med bilen efter att ett vittne hört av sig och väl på plats flydde tre gärningsmän från fordonet medan en fjärde, föraren, kunde gripas. Två av de andra männen har sedan dess återfunnits och de tre sitter nu häktade.

Föraren som greps är en 19-årig Umeåbo. Den siste mannen som fortfarande är på fri fot är också hemmahörande i Umeå. Han har häktats i sin utevaro. Han efterlyses nu av polisen som ber allmänheten om tips. Mannen sågs senast i Eskilstuna men kan befinna sig på annan ort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.